Dobrodošli

Dobro došli!

Apartman Pampas je smješten u zapadnom dijelu Osijeka u naselju Retfala.
Osijek se nalazi u slavonskoj ravnici na desnoj obali rijeke Drave, 22 km od ušća u Dunav te je industrijsko, upravno, sudsko i financijsko sjedište, glavni i najveći grad historijske pokrajine Slavonije.
Sastoji iz starog grada Tvrđe, zatim Juga 2, Gornjeg, Donjeg i Novog grada sa klasicizmom, historicizmom i secesijom te Retfale i Sjenjaka.
Za svoju veličinu grad Osijek ima mnogo zelenila: 17 parkova u ukupnoj površini od 394.000 m2.
OsječkaTvrđa barokni je grad-tvrđava iz 18. stoljeća, nastao transformacijom zatečenog starijeg povijesnog grada koji je stajao na ključnom strateškom prijelazu preko rijeke Drave. Prvi je novi grad-tvrđava nastao u velikom sustavu baroknih utvrđenih gradova na granici prema Osmanskom carstvu kojega je od 1712. godine koncipirao i izgradio princ Eugen Savojski.
Nedaleko od Osijeka nalazi se Park prirode Kopački rit koji ima veliko turističko značenje u Osječko-baranjskoj županiji jer ga posjeti više od trećine turista godišnje. Osim očuvane prirode i bogate flore i faune ističe se i kulturno-povijesna baština. U naselju Tikveš je dvorski lovno-rezidencijalni kompleks iz 19. stoljeća(koristili su ga kralj Aleksandar i predsjednik Tito) i lovačka ladanjska vila.